Bli glad på en dålig dag

Jag är en person med humör som en riktig bergodalbana. Därför har jag framställt en lista med saker man kan göra för att bli på bättre humör på en dålig dag. Denna lista är till mig själv men minst lika mycket till dig som kan relatera till mitt...ganska ofta...tråkiga humör.
♣ Ät mat med vänner
Två flugor i en smäll - Tala ut om det som gör dig på dåligt humör och ät got mat som i sin tur oftast får en att må bättre.
 
♣ Städa och organisera
Jag mår alltid bättre när jag känner att jag har ordning på mina saker. Ibland kan jag bli stressad och på dåligt humör när jag känner att jag inte har kontroll över vissa saker. Genom att ta kontrollen över hur det ser ut hemma känner jag att jag har kontroll över lite mer i mitt liv. Det är en skön känsla.
 
♣ Hemmaspa
Det är alltid lika mysigt att ta ett varmt bad, fixa naglarna och så vidare till en bra film när man är på dåligt humör. Då kommer man på andra tankar och får tänka på sig själv en stund.
 
♣ Prata med nära vänner
Tala ut och fråga om råd.
 
♣ Motionera eller träna
Dels tänker man på något annat när man tränat men framförallt tänk på känslan man får efter att man tränat! Man frigör bland annat endorfiner, lyckohormoner när man tränar. 
 
♣ Köpa blommor till sig själv
Tror inte bara det är jag som blir gladare av att ha fina blommor hemma? Gärna snittblommor. Unna dig en bukett blommor, det är du värd.
 
♣ Gör en lista med saker du är tacksam för
Genom att göra detta inser du att du har mycket att vara glad och tacksam för. För mig hjälper det när jag skriver ner precis allt. Allt från att jag är tacksam över att jag har en sån fin pojkvän och familj till att jag är tacksam över att jag är frisk och inte har några sjukdomar.
Bildresultat för ledsen till gladKom ihåg mig?
Sanna Dymling, 1999, London Dricka en och annan drink, träna, pussas & umgås med vänner