Fixa den perfekta ansiktsmasken hemma

Igår kände jag mig sugen på att ta ett varmt bad, noppa ögonbrynen samt färga dem och ha en go ansiktsmask. Jag hade dessvärre ingen ansiktsmask hemma som jag kände mig sugen att använda på min känsliga hy så jag bestämde mig för att göra en egen. Jag har en blandhy som ofta är rosig och just nu har jag en del akne ärr som jag gärna skulle bli av med.
 
Ansiktsmasken jag gjorde igår innehöll endast två grejer, kokosolja och nyponpulverskal. Om jag hade haft citron hemma hade jag haft i några droppar citronsaft också för att bleka mina akne ärr, men tyvärr hade jag inte det. Jag har framställt en lista här nedan med produkter som är bra för huden. Det är bara att blanda så som man vill med de produkter man själv tycker skulle passa sin egen hy.
Kokosolja:
Kokosoljan är en jättebra hudkräm som stärker bindväven som gör huden fast, smidig och mjuk. I kokosolja är det även Laurinsyra som är bakteriedödande på huden vilket gör att den kan motverka akne.
 
Nyponskalspulver:
Ger en skrubbande effekt till din ansiktsmask samt har en antiinflamatorisk effekt.
 
Citron:
Citron rengör och piggar upp din hud samt bleker och kan genom regelbunden användning bleka bort akne ärr.
 
Gurkmeja:
Grukmeja bleker ärr samt skyddar huden mot avgaser och kemikalier i luften. 
 
Jordgubbar:
Jordgubbar innehåller salicylsyra som har en renande effekt och motverkar därför akne. Salicylsyran tar bort döda hudceller och löser upp pormarkar.
 
Äggula:
Återfuktar och passar bäst till torr hy.
 
Äggvita:
Passar bäst för rynkig och slapp hud då äggvitan stramar åt. Motverkar även stora porer och passar bäst för fet hy.
 
Honung:
Honung är bakteriedödande och lugnar huden. Kan även läka sår.
 
Avokado:
Avokado är en fet näringsrik olja med många bra fettsyror samt vitaminer så som E och D. Mosad avokado i din ansiktsmask passar utmärkt mot torr hy samt mogen hy med rynkor.
Bild från när jag igår hade min ansiktsmasKom ihåg mig?
Sanna Dymling, 1999, London Dricka en och annan drink, träna, pussas & umgås med vänner