Månadens bok: Jag är inte perfekt, tyvärr

Efter att ha läst Therese Lindgréns bok Ibland mår jag inte så bra var jag sugen på att läsa en liknande självhälpsbok. Jag gick in på Adlibris och beställde hem Michaela Fornis bok Jag är inte perfekt, tyvärr. I detta inlägget kommer en kort recension med mina tankar om boken.

Jag tror att vi alla någon gång i livet kan behöva en handbok i hur man ska bemästra och äga sin egen ångest och jag skulle rekomendera denna bok om just du är utan handbok. I denna bok får man inte bara flera konkreta tips för hur man för stunden skall bli av med sin ångest utan även hur man långsiktigt skall börja äga sin ångest och börja bli snäll mot sig själv. Ett mycket centralt ämne i boken är prestation och allt som tillhör det ämnet. Forni pratar i boken om att forskning visar att ständiga försök till att uppnå perfektionism kan vara grunden till depression och ångest. Hon berättar själv sina erfarenheter med att försöka leva upp till att vara perfekt på alla plan, tills hon en dag fick nog.
 
Det jag tycker är extra härligt med just denna bok är att jag kan relatera till så många ämen. Allt från att vara svartsjuk, ha ångest över det minsta till att tillslut finna sig i hur livet ser ut idag och till och med vara nöjd med det.
 Kom ihåg mig?
Sanna Dymling, 1999, London Dricka en och annan drink, träna, pussas & umgås med vänner