Skriker inte detta svensk sommar?

Igår träffade jag en vän som jag inte träffat på länge. Vi spelade minigolf i regnet...hur mycket skriker det inte svensk sommar om att spela minigolf i regnet? Frågar ni mig är mitt svar: väldigt mycket!
 
Oavsett väder hade vi det riktigt trevligt. Det var aldelles för länge sedan jag spelade minigolf. Får se till att det inte dröjer lika lång tid till nästa gång..
 
 
 

k ä n s l o s a m

Jag är av någon anledning otroligt känslosam just nu. Känns som att det sprutar hormoner ur mina öron. Mitt humör är stundtals upp och ner och funderar mycket på saker jag inte önskar att någon människa skall behöva fundera på. Vissa saker ger mig ont i magen som kan vara flera timmar. Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker för att få detta magont att släppa, det försvinner inte. Känns som att ha en tung sten i magen som ständigt tynger ner mig. - f r u k t a n s v ä r t
 
I gårkväll funderade jag till exempel mycket på saker som hände och inte hände när jag var yngre. Funderade på saker jag ångrar att jag gjort, inte gjort. Ångrar att jag inte tog vara på vissa stunder mera. Dessa tankar jag precis beskrev är exempel på sånna tankar som får min mage att vilja vika dubbel sig just nu. Och ja, jag vet att det inte finns något bra med att ångra saker överhuvud taget men vissa tankar kan jag tyvärr inte styra.
 
Ser att ni är några få som fortfarande tittar in här...hur mår ni? Hoppas ni har det gott.
I brist på bilder och annat dylikt får ni en låt från youtube.

Tips inför skolstart

Idag välkommnar vi inte bara augusti utan det är också dags att börja förbereda sig för skolstart. För min del är det dags att förbereda sig för mitt (eventuellt) sista år i skolan. Jag kan tänka mig att det är fler än mig som kommer börja skolan nu i höst, vare sig det är högstadiet, gymnasiet eller högskola. Jag tänkte därför ge er några av mina bästa tips till en lyckad skolstart.
 
♦ Nyckeln till en lyckad skolgång är en välanvänd kalender. Jag har i flera år köpt kalender men jag har knappt använt dem, då är de inte mycket till hjälp.Detta är tredje året irad som jag beställer en personlig almnacka från personligalmanacka.se. Jag valde dock i år att beställa den minsta storleken som fanns då det gör det lättare att ta med sig den nu i höst. Trots att jag har en kalender i mobilen som jag använder mycket går det tyvärr inte att jämföra med en kalender i pappersform som man kan bläddra i. Vad tycker ni?
 
♦ Prioritera vad som bör göras först och vad som är viktigast. Personligen brukar jag prioritera att plugga på det som har kortast deadline och sedan arbeta mig mot de uppgifter som kommer efter. 
 
♦ Hitta en pluggkompis, på så sätt kan du slå två flugor i en smäll. Du förlorar ingen kompistid och du hamnar inte heller efter med plugget. 
 
♦  Det viktigaste tipset av alla måste jag nog ändå säga är att inse att hela ens framtid inte hänger på skolan. Om man misslyckas på ett prov eller en uppgift är inte det hela världen, trots att det känns som det.
 
Sanna Dymling, 1999, Göteborg Spela minigolf, fotografera, pussas & träna på gym