Tips inför skolstart

Idag välkommnar vi inte bara augusti utan det är också dags att börja förbereda sig för skolstart. För min del är det dags att förbereda sig för mitt (eventuellt) sista år i skolan. Jag kan tänka mig att det är fler än mig som kommer börja skolan nu i höst, vare sig det är högstadiet, gymnasiet eller högskola. Jag tänkte därför ge er några av mina bästa tips till en lyckad skolstart.
 
♦ Nyckeln till en lyckad skolgång är en välanvänd kalender. Jag har i flera år köpt kalender men jag har knappt använt dem, då är de inte mycket till hjälp.Detta är tredje året irad som jag beställer en personlig almnacka från personligalmanacka.se. Jag valde dock i år att beställa den minsta storleken som fanns då det gör det lättare att ta med sig den nu i höst. Trots att jag har en kalender i mobilen som jag använder mycket går det tyvärr inte att jämföra med en kalender i pappersform som man kan bläddra i. Vad tycker ni?
 
♦ Prioritera vad som bör göras först och vad som är viktigast. Personligen brukar jag prioritera att plugga på det som har kortast deadline och sedan arbeta mig mot de uppgifter som kommer efter. 
 
♦ Hitta en pluggkompis, på så sätt kan du slå två flugor i en smäll. Du förlorar ingen kompistid och du hamnar inte heller efter med plugget. 
 
♦  Det viktigaste tipset av alla måste jag nog ändå säga är att inse att hela ens framtid inte hänger på skolan. Om man misslyckas på ett prov eller en uppgift är inte det hela världen, trots att det känns som det.
 Kom ihåg mig?
Sanna Dymling, 1999, London Dricka en och annan drink, träna, pussas & umgås med vänner