Fem tips till att få bättre betyg i skolan

1. Har du tagit dig till skolan kan du lika gärna vara deltagande.
Om du har tagit dig tiden för att komma till skolan kan du lika gärna delta på alla lektioner, anteckna på genomgångarna och så vidare. Ta vara på tiden du är i skolan. Desto mer aktiv du är där desto mindre behöver du göra hemma.
 
2. Spela in under lektionerna
Ett av de mest effektiva pluggtipsen jag kan bjuda på idag är att spela in via mobilen på genomgångar och liknande. På det sättet kan du lyssna på genomgången igen när du sminkar dig på morgonen, är påväg hem från skolan och innan du skall lägga dig till exempel. Det fungerar jättebra för mig då man kan lyssna är man är ''on the go''.
 
3. Sov ordentligt
Om du är utvilad och ätit ordentligt är det lättare att vara uppmärksam både i skolan och om du pluggar efter skolan.
 
4. Lär dig hur du fokuserar bäst
Vissa behöver lägga undan mobilen, medan andra arbetar bäst med musik i öronen. Vissa pluggar bäst på biblioteket medan andra får mest gjort hemma i sängen. Lär dig vad som passar bäst för dig.
 
5. Ifrågasätt dina lärare
Fråga vad som krävs för att nå det betyg du vill få. Ofta är lärare duktiga på att framställa en enkel lista med vad som krävs för att du ska uppnå de betyg du vill få. När jag har frågat om detta har det gjort det lättare för mig att veta vad jag behöver göra, jag har blivit mer motiverad.
Bildresultat för bra betyg i skolanKom ihåg mig?
Sanna Dymling, 1999, London Dricka en och annan drink, träna, pussas & umgås med vänner