Rostade kikärter│Recept
Blev sugen på något att småäta på igår så rostade lite kikärter, mums. Här är receptet ↓ Berätta gärna vad ni tyckte om dem om ni testar!
Ingredienser för 3 portioner:
1 burk kikärter (á 400g)
2 vitlöksklyftor
3/10 dl olivolja
1 tsk paprikapulver (går lika bra med någon annan krydda man föredrar)
1/2 tsk salt

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 225°C
2. Spola av kikärterna och låt dem rinna av.
3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med oljan.
4. Häll ärterna i en långpanna. Häll vitlöksolja över och rör runt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter, skaka då och då.
5. Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med paprikapulver.
3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med oljan.
4. Häll ärterna i en långpanna. Häll vitlöksolja över och rör runt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter, skaka då och då.
5. Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med paprikapulver.



Färdiga - M U M S♥